Sık Sorulan Sorular
Eski sistem, köy sızması zeytinyağı satıyor musunuz?
 
Tadım uzmanları ve zeytinyağı sektörüne gönül vermiş bilim insanları, geleneksel yöntem ile üretilen zeytinyağlarını sağlık, hijyen ve duyusal analiz bakımından bakımlı ve temiz bir kontinü sistem fabrikada üretilen zeytinyağları ile karşılaştırıldığında çok daha düşük kalitede buluyor. Eski sistem üretim teknikleri kulağa romantik gelse de zeytinin oksijenle teması çok fazla olduğu için besleyici değerler büyük ölçüde kaybolmakta ve hijyen açısından da ciddi sıkıntılar barındırabilmektedir.
 
Sizde zeytin sütü, burun yağı var mı?
 
Zeytin sütü, burun yağı ve çiğ yağ gibi değişik isimlerde bir ürün Türk Gıda Kodeksi’nde yer almamaktadır. Bazı firmaların tutan bir pazarlama sloganıdır ve ne yazık ki tüketicilerin ilgisini çekmiştir.
 
Ben 2-2.5 asitten aşağı zeytinyağı yiyemiyorum. Zeytinyağı dediğin biraz asitli olmalıdır değil mi? 
 
Bu soruyu genelde 50 yaş ve üzeri müşterilerimizden duymaktayız. Sebebi de şöyle, 1990’lı yılların ortalarına kadar ülkemizde kontinü sistem zeytinyağı fabrikaları yaygın olmadığı ve eski sistem yağhaneler çok düşük kapasitede çalıştığı için toplanan zeytinler çuvallarda en az 10 15 gün beklemekteydi. Hal böyle olunca elde edilen en kaliteli yağlar 2 asit civarında çıkmaktaydı. Bu şekilde çıkan zeytinyağları ile zeytinyağı tüketim alışkanlığı kazanan tüketiciler günümüzdeki natürel zeytinyağlarının olumlu özelliklerini yadırgayabilmektedir.
 
Yağın litresi pazarda 20-25 TL, siz niye böyle pahalı satıyorsunuz?
 
Markasız, denetimden yoksun, hijyenik olmayan şartlarda satılan ve en iyi ihtimalle rafinajlık kalitede (2 asitten yüksek) zeytinyağı, kuvvetle muhtemel farklı tohum yağları ile karıştırılmış ürünler ile bizler gibi butik firmaların sattığı hakiki zeytinyağlarını aynı kefeye koymamanızı önemle rica ederiz.
 
Kendi tarlamızdan çıkardığımız 0.5 Asit şurup gibi hakiki zeytinyağımız var alır mısınız?
 
Maalesef, bahsettiğiniz şekilde ne koşullarda üretildiği belli olmayan yağların alımını yapamıyoruz.
 
Tatile gittiğim sahil kasabasından zeytinyağı aldım buzdolabına koydum donmadı, kandırıldım mı?
 
Zeytinyağının donma derecesi -6 °C ile +6 °C arasında zeytinin cinsi, zeytinin yetiştiği yöre, zeytinin malaksörde ulaştığı derece, sıkım tekniği gibi birçok farklı faktöre göre değişebilmektedir. Aldığınız zeytinyağının donmaması kalitesiz ya da hileli olduğunu tek başına ispatlamaz. Bununla beraber farklı tohum yağlarıyla karıştırılmış yağların ve rafinajlık kalitesinde zeytinyağlarının buzdolabında donduğuna dair birçok bilim insanının görüşleri mevcuttur. Buzdolabınız bir analiz laboratuvarı değildir aldığınız üründen şüphe duyuyorsanız, akredite bir laboratuvarda analiz yaptırmanız en sağlıklı sonucu almanıza yardımcı olacaktır.
 
Zeytinyağının lezzetini koruması için saklama koşullarında nelere dikkat etmeliyim?
 
Aldığınız zeytinyağını ısıdan ve gün ışığından uzak tutmanız, hava almayacak şekilde serin ve kuru bir yerde saklamanız gerekir. Bu şekilde sakladığınız zeytinyağınız ilk günkü lezzettini korur.
 
Zeytinyağlı sabun yeşil diye biliyorduk, sizin sabununuz neden beyaz?
 
Genelde yeşil renkli sabunlar  pirina yağından elde edilen sabundur veya içerisine yeşil renk boya katılmış sabun olabilir. Posasız hakiki zeytinyağından bembeyaz sabun elde edebilirsiniz.
 
 
Online Sipariş